Poradna GoPro HERO8 Black Edition

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 08.10.2019 000 12:14 | Témata: Poradna GoPro HERO8 Black Edition

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Neoriginální baterie

Dobrý den, viděl jsem na YouTube, že neoriginální baterie třeba z AliExpressu které bez problému fungují na HERO 6/7 jsou na  HERO 8 rozpoznány jako neoriginální a kamera "omezí" nějaké funkce nastavení. Může mi to někdo potvrdit, po případě o jaké omezení funkcí by šlo. Děkuji za konkrétní odpovědi k otázce.

  • Unnamed

    Unnamed

    10. října 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Kamery GoPro Hero 5-8 mají stejné baterie, u verze 5, 6 a 7 se žádné funkce neomezovaly. Pokud kamera baterii rozpoznala, vše fungovalo tak, jak mělo. U GoPro Hero 8 je situace jiná. Pouze originální baterie (modrý proužek, jinak jsou stejné) umožní využívat stabilizaci obrazu Hypersooth 2.0 a další věci (burst do RAW atd.), které vyžadují větší sílu napětí, které právě baterie s modrým značením umí oproti bateriím bez takového označení dodat. GoPro Hero 8 tedy s orig baterií GoPro Hero 5, 6 a 7 či jinou neorig. baterií bude fungovat technicky podobně, jako předchozí GoPro Hero 7. Nové SW funkce nemusí fungovat. Navíc je možné, že neorig. baterie (z Číny) v dalších verzích FW přestanou fungovat úplně, protože HW parametry GoPro Hero 8 opravdu vyžadují napětí, které levné baterie (či orig. předchozích modelů) neumí využít. Nejde tedy pouze o marketing. Zejména proto, že baterie do GoPro Hero 8 je paradoxně levnější, než fo GoPro Hero 5, 6 a 7 (CZ trh si s tím jistě negativně poradí a baterie cenově vyrovná nebo naopak pro zákazníka zdraží) .

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (10)
    • Ne
    • Registrovaný uživatel

      11. října 2019 - Registrovaný uživatel

      Dobrý den, děkuji za vaše podrobné vysvětlení :-)


    • Michal

      23. října 2019 - Michal

      A jak je tomu s vybíjenim baterie při hypersmoot 2.0? Je to znatelně vidět že to sežere baterku dříve? Už tak mi přijde u 7dmicky že moc baterka nevydržela. Dekuji


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.